top of page

 NIEUWS 

Sof op Stap

Sofyan gaat langs bij allerlei organisaties, om een goed beeld te krijgen van wat speelt.

AT5 Verkiezingsdebat

Op 11 maart gingen de fractievoorzitters van de zes “grootste” partijen in Amsterdam met elkaar in debat. Daarbij waren aanwezig: Zeeger Ernsting (GroenLinks), Sofyan Mbarki (PvdA), Marianne Poot (VVD), Reinier van Dantzig (D66), Erik Flentge (SP) en Diederik Boomsma (CDA). Sofyan was er dus ook bij, als PvdA-fractievoorzitter.

 

Er werd eerst gesproken over hoe corona de ondernemers in de stad treft, aan dit deel deden VVD, CDA en GroenLinks mee.

 

Daarna debatteerde Sofyan met Reinier van Dantzig (D66) en Erik Flentge (SP) over de vraag “Hoe moet de Amsterdamse binnenstad eruit gaan zien?”. Kort gezegd zegt Sofyan hierover dat corona een kans is om terug te gaan naar een betere economie. Daarbij benadrukt hij dat het in de binnenstad nu ontbreekt aan belangrijke winkels van kleine ondernemers.

 

“Volgens mij willen we ondernemers de ruimte bieden om te ondernemen. De overheid moet dan zorgen dat de lijnen kort zijn en dat we regulering oppakken waar dat nodig is.”

 

Daarna sprak Sofyan ook als eerst over toerisme, hij vroeg of Reinier ook tegen AirBnb is. Daarop antwoordde D66 bevestigend, maar later zei hij wel dat toeristen belangrijk zijn voor ondernemers. Zijn oplossing is dat toeristen zich beter moeten gaan gedragen. 

 

Sofyan vindt het belangrijk om ondernemers ook te helpen. “Niemand heeft er baat bij dat we de zoveelste witwaswafelwinkel in de binnenstad hebben.” Als kleine ondernemer kom je er volgens hem niet tussen, want die moet nu opbieden tegen rijke partijen die de binnenstad niet mooier maken (“maar gewoon witwassen”). Hij pleit voor regulering door de overheid om dit te voorkomen.

Ook benieuwd? Het volledige debat kun je hier terugkijken. Een zeer uitgebreide samenvatting vind je hier.

bottom of page