top of page

 NIEUWS 

Sof op Stap

Sofyan gaat langs bij allerlei organisaties, om een goed beeld te krijgen van wat speelt.

Verkiezingsdebat van de UvA

Sofyan ging 15 maart in debat met kandidaat-Kamerleden van SGP (Wouter van den Berg) en CDA (Harmen Krul) voor studievereniging Machiavelli van de Universiteit van Amsterdam. Ook D66, GroenLinks en de VVD waren aanwezig. 


Sofyan en Wouter (SGP) voerden een vurig debat over kansengelijkheid. Moderator Thomas Vos zei het zelf: “Kansengelijkheid is waar Sofyan zich hard voor maakt.” Hij mocht dus aftrappen, dat deed hij met de volgende woorden:

"Het is mensonterend dat er nu mensen zijn die geen eerlijke kansen krijgen door hun naam of door hoe ze eruitzien. Dit kost de samenleving ook geld; potentieel gaat verloren. Om dit probleem op te lossen moet de overheid een rol spelen. Quota en stage garanties blijken helaas noodzakelijk om gelijke kansen te creëren."

 
De SGP ziet dit anders, verandering begint bij jezelf. Het moet kleinschalig en vanuit de mensen komen en niet van bovenaf worden opgelegd. Maar dit is te makkelijke volgens Sofyan, het gaat nog veel te langzaam. 


In het tweede debat sprak Sofyan met Harmen (CDA) over pensioenen en het zorgstelsel in het kader van vergrijzing. Sofs standpunt was glashelder:

 

"Zorg moet in een rijk en beschaafd land toegankelijk zijn voor iedereen. Nu staat efficiëntie centraal en dat heeft geleid tot de excessen in verzorgingstehuizen. Goede zorg kost geld, maar het CDA wil 1 miljoen besparen op verzorgingstehuizen. Hoe zit dat?"

Harmen wil zorg kleinschaliger. Door minder administratieve rompslomp en plannen schrappen, hoopt het CDA het nodige geld te besparen. Dit neemt niet weg dat de burger mogelijk meer kan betalen voor zorg bij het CDA. Naast het eigen risico vraagt deze partij namelijk een bijdrage aan ouderen voor thuiszorg. Dat kan niet het idee zijn, toch?

bottom of page