top of page

 NIEUWS 

Sof op Stap

Sofyan gaat langs bij allerlei organisaties, om een goed beeld te krijgen van wat speelt.

Buurthuis Dapperbuurt

WhatsApp Image 2021-02-17 at 18.03.02.jp

Azzedine weet er alles van: “Doordat ik fouten heb gemaakt, kreeg ik ook geen VOG. Dan is het moeilijk om werk te vinden. Toen ben ik activiteiten gaan organiseren voor jongeren in de buurt. Een voetbaltoernooi, maar bijvoorbeeld ook helpen bij de buurtvoedselbank." Dit alles onder de naam Native Oost. Als echte Dapperbuurt-native heeft Azzedine overal voelsprieten in de wijk als het om jongeren gaat. Hij kent hen, en zij kennen hem, en dat maakt het verschil: “Zo hebben de jongeren uit de buurt straks echt het gevoel dat deze plek van hen is”.

Inmiddels heeft Azzedine zijn VOG op zak en kan hij niet wachten om via het buurthuis jongeren aan te moedigen in zichzelf te investeren en opleidingen te volgen. “Ik vind dat alle jongeren in de stad dezelfde kansen moeten hebben”, zegt hij. Sofyan knikt instemmend. Hij had het zelf niet beter kunnen zeggen.

Na een jaar doorzettingsvermogen, komt het er nu echt: een buurthuis voor jongeren in de Dapperbuurt. Op maandag 15 februari sprak Sofyan met Azzedine (24), een van de jongeren aan wie de komst van het buurthuis te danken is. Jongeren hebben al jaren geen eigen plek meer in de wijk, daarom zijn ze zelf in actie gekomen. Via een handtekeningenactie, inspraak bij de gemeente en een beetje hulp van PvdA-Oost is het gelukt.

Op één van de plekken waar het buurthuis mogelijk komt, bespreken Sofyan en Azzedine het belang van een tweede kans voor jongeren. Veel jongeren lopen kunnen geen VOG krijgen, waardoor ze moeilijk stappen in de goede richting kunnen zetten.

bottom of page