top of page

 NIEUWS 

Sof op Stap

Sofyan gaat langs bij allerlei organisaties, om een goed beeld te krijgen van wat speelt.

Hoofdstaddebat in de Balie

Op 2 maart ging Sofyan in debat met kandidaat-Tweede Kamerleden Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) en Sidney Smeets (D66). Onderwerpen waren gezonde leefstijl, toerisme, veiligheid en onderwijs.

 

Voor wat betreft het bevorderen van een gezonde leefstijl, gaf Sofyan aan dat de keuze ook te maken heeft met je portemonnee. Waar Dilan zei dat het preventieakkoord voldoende is, wil Sofyan dat de overheid meer stappen durft te zetten.

 

Over toerisme zei Sofyan dat PvdA de Amsterdamse economie al langer wil omvormen. Hij is blij dat D66 en VVD nu ook erkennen dat dit nodig is, wellicht is dit bij hen doorgekomen vanwege de coronacrisis. Hij hoopt dat de partijen straks ook AirBnb willen aanpakken: “Woningen zijn er om te wonen, hotels zijn er voor toeristen.”

 

Bij het onderwerp veiligheid benadrukte Sofyan dat er moet worden gestraft, maar vooral dat daarna perspectief moet worden geboden aan jongeren. Waar het bij D66 en VVD met name over investeren in preventie en straffen gaat, wil Sofyan verder kijken.

Tot slot vonden alle partijen dat er ongelijk moet worden geïnvesteerd in onderwijs. Waar Sofyan echter vindt dat moet worden geïnvesteerd in scholen met een achterstand, pleit Dilan ervoor dat juist excellente scholen en leraren moeten worden beloond. Sofyan ziet dat VVD-plan totaal niet zitten: "Elke docent is goed."

bottom of page